Holandská jablečná buchta

Únor se pomalu přehoupl do druhé poloviny a to znamená, že nová sezona plná barevného ovoce je zase o něco blíž. Než na to dojde, pusťte se do pečení tohoto jablečného chlebíčku: je opravdu skvělý!

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 1 hodina 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 biskupský chlebíček

Na jablečný koláč

4 sladká jablka
3 lžíce třtinového cukru
2 lžíce citronové šťávy
170 g měkkého másla
1 hrnek cukru krupice
4 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu

Na formu

máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup

Krok 1: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Promíchejte s třtinovým cukrem a citronovou šťávou a nechte chvíli odležet.

Krok 2: Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny, pak jedno po druhém zašlehejte vejce o pokojové teplotě: teprve když je jedno vejce zcela zapracované, přidejte další. Mouku promíchejte se solí, práškem do pečiva a skořicí.

Krok 3: Do máslové směsi zamíchejte moučnou směs a vanilkový extrakt. Když je těsto hladké, vmíchejte připravená jablka včetně tekutiny. Nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pozvolna pečte asi 80 až 90 minut dozlatova. Kdyby povrch příliš rychle tmavl a střed byl stále syrový (poznáte tak, že do těsta zapíchnete špejli a ta je po vytažení mokrá), překryjte formu alobalem.

Krok 4: Upečený koláč nechte asi deset minut vychladnout, pak jej vyklopte a počkejte, až vystydne úplně.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře