Klasika v podobě holandského řízku se nikdy neomrzí. Připravte si ji se sametově jemnou bramborovou kaší, tentokrát obohacenou ještě o celer.
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
Na maso
500 g mletého vepřového masa
100 g goudy
sůl
pepř
strouhanka na obalování
1 vejce
hladká mouka na obalování
100 ml mléka
olej na smažení
Na kaši
500 g brambor
100 g celeru
70 g másla
150 ml smetany
sůl
Postup
Krok 1: Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky. Celer očistěte a také nakrájejte. Dejte vše do osolené vody a uvařte doměkka.
Krok 2: Maso dejte do mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhaný sýr. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté z ní vytvarujte 4 placky. Do misek připravte strouhanku, mouku a do poslední vejce s mlékem.
Krok 3: Maso obalte nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Skládejte je na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Krok 4: Uvařené brambory s celerem slejte, přidejte k nim na kousky nakrájené změklé máslo, smetanu a ušlehejte hladkou kaši. Hotové řízky podávejte s kaší a zeleninovým salátem podle chuti.
Zdroj: prozeny.cz