Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!
Počet porcí: 4 Doba přípravy: Do 10 minut Příprava
Ingredience
75 g tmavé čokolády, nalámané
2 lžičky cukru
1 tobolka vanilky, podélně rozříznutá
250 ml mléka
150 ml 12% smetany
případně hoblinky čokolády nebo kakao k podávání
Příprava jídla
1 Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.
Naučte se španělsky
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.