Horká čokoláda s vanilkou

Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut 
Příprava

Ingredience

75 g tmavé čokolády, nalámané
2 lžičky cukru
1 tobolka vanilky, podélně rozříznutá
250 ml mléka
150 ml 12% smetany
případně hoblinky čokolády nebo kakao k podávání

Příprava jídla

1 Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.

Naučte se španělsky

Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře