Houbová polévka s bramborami a krupicovými noky

Nejlepší houbová polévka? Připravte si ji podle našeho receptu a jinou už chtít nebudete!

40 min.
4 porce

Ingredience

2 mrkve
1 petržel
1 menší celer
3 větší brambory typu B
100 g hrášku
100 g hub
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce řepkového oleje
špetka pepře
1,5 l zeleninového vývaru
kmín
libeček
majoránka
špetka soli

Na noky

1 vejce
špetka soli
100 g krupice
500 ml mléka

Postup přípravy

Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.

Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a brambory.

Očistěte houby a nakrájejte je na menší kousky.

Přimíchejte houby k zelenině, podlijte domácím zeleninovým vývarem.

Dochuťte solí, pepřem, kmínem, libečkem a majoránkou. Vařte 10 minut do měkka.

Noky si připravte zvlášť v hrnečku: Rozklepněte vejce, přidejte mléko a sůl. Krupici přidávejte postupně do takové hustoty těsta, aby se noky v polévce nerozpadly.

Noky tvarujte lžičkou a vkládejte je do vroucí polévky, vařte dalších 10 minut.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře