Houbová smaženice

Rostou, rostou? Tak honem pospěšte do lesa – babičky jsou přece nepřekonatelné hlavně v přípravě snadných jídel z těch nejdostupnějších surovin!

Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení 0:10

Ingredience

500 g očištěných hub
1 cibule
2 lžíce másla
4 vejce
sůl a pepř

Příprava jídla

1. Očištěné houby pokrájejte na čtvrtiny nebo na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibulku. Jakmile změkne, přidejte houby a za občasného míchání je duste, až se tekutina z hub téměř odpaří; trvá to přibližně deset minut.

2. Nakonec do pánve vyklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě krátce míchejte, dokud se vajíčka teplem nesrazí.

Které houby použít? Smaženici nejvíc sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře