Houbové rizoto

Ingredience

4 lžíce másla
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
250 g rýže, ideálně kulatozrnné
750 ml horkého zeleninového vývaru (může být z kostky)
1 kg směsi lesních hub, očištěných a nakrájených nadrobno
sůl a pepř
1 lžíce citronové šťávy
100 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu. Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.

2. Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte
a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře