Houbovka

Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut 
Vaření 0:10

Ingredience

4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, pokrájená nadrobno
1 l drůbežího vývaru
hrst sušených hub, povařených v 200 ml vody
200 ml kysané smetany
1,5 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.

2 Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.

3 Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře