Houbový krém se smetanou a česnekem

Co máte na houbové sezoně raději – sbírání, nebo konzumaci hub? Já zbožňuju obě činnosti, jen zpracovávání bych raději přenechala někomu jinému. Pusťte do svých domovů vůni lesa a vykouzlete tento lahodný houbový krém, na kterém si skvěle pochutná celá rodina!

Ingredience pro: 4 porce

Budete potřebovat

500 g čerstvých hub
2 cibule
50 g másla
6 stroužků česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžička drceného kmínu
6 snítek čerstvého tymiánu
1 l zeleninového vývaru
200 ml smetany na vaření 12%

Postup

Krok 1: Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte a zpěňte na rozpuštěném másle. Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno pokrájený česnek a po chvíli také houby. Pár kousků hub můžete vyjmout a nechat na ozdobu.

Krok 2: Směs osolte, opepřete, přidejte drcený kmín a otrhané lístky tymiánu (asi dvě snítky ponechte na ozdobu). Houby nechte změknout a pustit šťávu. Poté je zalijte vývarem a asi 20 minut na mírném plameni povařte.

Krok 3: Polévku rozmixujte, podle potřeby dochuťte a nakonec zjemněte smetanou. Ještě chvilku provařte a poté odstavte z plamene.

Krok 4: Hotový krém rozdělte do hlubokých misek, ozdobte houbami a čerstvým tymiánem. Poctivou chuť houbové polévky si nejlépe vychutnáte s kouskem čerstvého chleba.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře