Hovězí guláš na pivě

Co domácnost, to jiný guláš. Stejné ingredience, ale výsledek vždy trochu odlišný. Guláš je tím zkrátka specifický. Zkuste ho jednou připravit s tmavým pivem – pokrmům vždy dodá jemnou karamelovou chuť.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 2 hodiny
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 5 porcí

800 g hovězí kližky
3 cibule
2 lžíce mleté sladké papriky
1 stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sádla
500 ml tmavého piva
300 ml hovězího vývaru
sůl
mletý černý pepř
1 velký krajíc chleba

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky a cibuli nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo, opečte na něm cibuli, pak přidejte maso a rychle osmažte. Přisypejte papriku, vmíchejte protlak a prolisovaný stroužek česneku, vše promíchejte a nechte rozvonět.

Krok 2: Maso poté podlijte pivem, osolte, opepřete a duste pod pokličkou, podle potřeby dolévejte vývar či vodu. Asi po hodině a půl do guláše nadrobte chlebovou střídku, která ho zahustí. Duste dál, až je maso zcela měkké.

Krok 3: Hotové porce ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s domácím bramborovým knedlíkem, skvělým houskovým knedlíkem nebo máslovými bramborovými noky. A výtečný je guláš i s čerstvým chlebem.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře