Kuchyně: indická
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4
Seznam surovin
mleté maso 500 gramů (hovězí)
cibule červená 1 kus (malá)
česnek 1 stroužek
kmín římský 1 lžíce (drcený)
pepř 1/2 lžičky
sůl
koření chilli 1 lžička
ořechy pistáciové 1 hrst
olej 2 lžíce (rostlinný)
Dip:
jogurt bílý 200 mililitrů
citron 1 kus
tymián 2 snítky (čerstvý)
chléb pita (k podávání)
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, pistácie nasekejte nahrubo. V míse smíchejte maso, cibuli, ořechy a koření, přidejte prolisovaný česnek a osolte. Promíchejte a vytvarujte tenké placičky. V pánvi rozpalte olej a placičky z obou stran opečte.
2. Zatímco se maso opéká, smíchejte v misce jogurt a nasekaný tymián. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a podle chuti i šťávu (měla by stačit asi lžička). Až bude maso hotové, zprudka nasucho opečte pitu a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Mleté hovězí milujeme v každé podobě, tyhle kofty jsou ale něco extra – jemně pikantní, výrazné díky římskému kmínu a perfektně v nich křupou pistácie. Když je doplníte jogurtovým dipem, nebudou mít chybu.
Zdroj: igurmet.cz