Hovězí maso na pivě

Hrnec plný šťavnatého masa se zeleninou, vůně divokého koření, tymiánu a rozmarýnu, to je ideální zimní pokrm. Černé pivo dodá receptu ten správný říz.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 2 hodiny
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

800 g hovězího krku
1 mrkev
1 petržel
200 ml černého piva
200 ml hovězího vývaru
2 listy bobkového listu
4 kuličky nového koření
4 kuličky jalovce
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky soli
2 špetky pepře
1 lžíce sádla

Postup

Krok 1: Ve velkém hrnci na sádle orestujte nasekanou cibuli společně s na kostičky nakrájenou větší mrkví a petrželí.

Krok 2: Když začne cibule a zelenina lehce zlátnout, dejte restovat na kostičky nakrájené hovězí maso, které osolte a opepřete. Přidejte celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, jalovec a snítky tymiánu a rozmarýnu.

Krok 3: Když se maso restování tzv. zatáhne, přilijte do hrnce černé pivo a hovězí vývar. Nechte asi pět minut klokotem vařit nezakryté. Pak zmírněte oheň, přiklopte poklicí a vše duste do změknutí (můžete ušetřit čas použitím tlakového hrnce).

Krok 4: Hotové jídlo nijak nezahušťujeme. Maso se zeleninou a výbornou šťávou podávejte například se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře