Hovězí na černých fazolích

Pečené maso s báječnou marinádou z česneku, zázvoru a pepře. K němu si uvařte fazole a čínské zelí.

Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování 30 minut

Ingredience

500 g vysokého roštěnce, v celku
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky jemně strouhaného zázvoru + černý pepř
1 lžíce rostlinného oleje
¼ hrnku nasekaných černých fazolí
2 lžíce sójové omáčky
svazek čínského zelí pak-čoi, spařeného horkou vodou

Příprava jídla

1 Maso, česnek, zázvor, pepř a olej smíchejte a nechte marinovat půl hodiny.

2 Rozehřejte pánev a maso opečte 3–4 minuty po všech stranách tak, aby se zatáhlo (marinádu uschovejte). Pak maso přesuňte do trouby předehřáté na 200 °C a 15 minut pečte.

3 Marinádu, sójovou omáčku a 125 ml vody vlijte na pánev a za stálého míchání minutu vařte. Přidejte fazole a čínské zelí a vařte 2–3 minuty doměkka. Roštěnec nakrájejte na plátky a servírujte se zelím a marinádou z černých fazolí.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře