Žádné složité ingredience ani koření. Na perfektní pozdně letní jídlo vám naprosto postačí jen voňavé lesní houby, kousek špeku a šťavnaté roštěnky. A v zimě je navíc s přehledem připravíte i ze sušených hub.
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 3 porce
3 plátky hovězí roštěné
sůl a pepř
2 lžíce hladké mouky
60 g špeku
1 velká cibule
3 hrsti čerstvých hub
1/4 lžičky drceného kmínu
Postup
Krok 1: Špek pokrájejte na kostičky a nechte ve větší pánvi vyškvařit. Pokud máte roštěnou v celku, proti vláknu ji nakrájejte na plátky a z obou stran je osolte, opepřete a lehce obalte v mouce.
Krok 2: Děrovanou lžící vyndejte vyškvařené kostičky špeku a na tuku z obou stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo a trošku zezlátlo. Pak ho vyndejte z pánve.
Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte najemno pokrájenou cibuli. Přidejte očištěné a nakrájené houby, trochu soli, kmín a asi půllitr vody. Přiveďte k varu, aby se pustily výpečky. Do pánve vraťte maso a špek, přiklopte a 1–1,5 hodiny duste doměkka.
Krok 4: Čas od času zamíchejte a případně podlijte. Podávejte s rýží nebo knedlíkem. Kdo má raději hladké omáčky, může na závěr maso vyndat, omáčku zředit trochou smetany a rozmixovat.