Hovězí roštěnky na houbách

Žádné složité ingredience ani koření. Na perfektní pozdně letní jídlo vám naprosto postačí jen voňavé lesní houby, kousek špeku a šťavnaté roštěnky. A v zimě je navíc s přehledem připravíte i ze sušených hub.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 3 porce

3 plátky hovězí roštěné
sůl a pepř
2 lžíce hladké mouky
60 g špeku
1 velká cibule
3 hrsti čerstvých hub
1/4 lžičky drceného kmínu

Postup

Krok 1: Špek pokrájejte na kostičky a nechte ve větší pánvi vyškvařit. Pokud máte roštěnou v celku, proti vláknu ji nakrájejte na plátky a z obou stran je osolte, opepřete a lehce obalte v mouce.

Krok 2: Děrovanou lžící vyndejte vyškvařené kostičky špeku a na tuku z obou stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo a trošku zezlátlo. Pak ho vyndejte z pánve.

Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte najemno pokrájenou cibuli. Přidejte očištěné a nakrájené houby, trochu soli, kmín a asi půllitr vody. Přiveďte k varu, aby se pustily výpečky. Do pánve vraťte maso a špek, přiklopte a 1–1,5 hodiny duste doměkka.

Krok 4: Čas od času zamíchejte a případně podlijte. Podávejte s rýží nebo knedlíkem. Kdo má raději hladké omáčky, může na závěr maso vyndat, omáčku zředit trochou smetany a rozmixovat.

Tip: Maso uvaříte i na sušených houbách – stačí je předem na chvíli namočit do trochy vody a přidat je pak do pánve i s ní.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře