Hovězí skirt steak se salsou verde

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
Opékání 0:06

Ingredience

100 ml balzamikového octa
50 ml olivového oleje
3 stroužky česneku, drcené
1kg hovězí oponky (skirt steak)
vločková sůl a čerstvě mletý černý pepř

NA SALSU VERDE

1 stroužek česneku
malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků
malý svazek bazalky
malý svazek máty, zbavený stonků
2 sardelové řezy
2 lžičky kaparů
1 lžička dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
1/2 lžičky krupicového cukru
špetka mořské soli
čerstvě mletý černý pepř
cca 2 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a bylinky společně se sardelkami a kapary. Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový olej.

2 V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte balzamikový ocet, olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře