Hovězí steak na fazolkách

image_pdfimage_print

Kuchyně: mezinárodní 
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 2

Seznam surovin

hovězí maso 400 gramů (svíčková, 2 plátky)
fazolky zelené 400 gramů
slanina anglická 100 gramů
česnek 2 stroužky
olej olivový
pepř černý (mletý)
sůl

Postup přípravy

Hovězí maso na steak osolíme, opepříme, promačkáme v prstech a po obou stranách potřeme olivovým olejem. Necháme chvilku odpočinout.

Steaky grilujeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Doba grilování závisí na tom, jak moc chceme mít steak propečený.

Mezitím si připravujeme fazolky. Aby zůstaly zelené a hlavně křehké, ponoříme je zhruba na minutu do vařící vody a poté je prudce zchladíme ve vodě s ledem nebo přímo na ledu. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky, na nudličky pokrájenou slaninu a přidáme blanšírované zelené fazolky. Chvilku vše restujeme, poté je osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Zdroj: igurmet.cz

Napsat komentář

Ohodnoťte recept...*

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *