Hovězí stir-fry se zelenou paprikou

Měkké maso, křupavá paprika a cibule a to vše dochucené asijskými omáčkami – to vše najdete v dnešním receptu na tenhle skvělý stir–fry. To v překladu znamená míchej a smaž a nic víc opravdu není potřeba. Jakmile máte vše nakrájeno, je hotovo za pár minut.

Ingredience pro: 2 porce

Na stir-fry

1 plátek hovězí roštěné
1 zelená paprika
1 jarní cibulka
1/2 cibule
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku
sůl a pepř
1/2 lžičky chilli vloček
1 lžíce kukuřičného škrobu
arašídový olej

Na omáčku

2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vody
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rýžového vína
1 lžíce sezamového oleje

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si vše potřebné připravíte – pak už se pracuje rychle a žádný mezičas na krájení nebude. Hovězí maso nakrájejte na nudličky. Papriku očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Na kroužky nakrájejte i jarní cibulku. Normální cibuli nakrájejte na jemné měsíčky. Zázvor a česnek nastrouhejte. Maso zlehka osolte, opepřete a promíchejte se lžicí škrobu. Všechny ingredience na omáčku smíchejte dohromady.

Krok 2: Ve wok pánvi rozehřejte trochu arašídového oleje a maso zprudka osmahněte. Pak je z pánve vyndejte a odložte bokem. Do pánve dejte papriku a cibuli a asi minutu míchejte a smažte. Pak přidejte zázvor a česnek a nechte rozvonět. Vraťte maso zpět do pánve, promíchejte, přilejte omáčku a asi 2 minuty za častého míchání smažte, aby se omáčka trochu zahustila. Podávejte s rýží.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře