Hovězí zapečené s batátovým pyré

Milujete jídla, která můžete servírovat z jednoho hrnce? Je to pohodlné a nádobí je minimum. Připravte si lahodnou hovězí směs zapečenou s jemným batátovým pyré.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na masovou směs

500 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
200 g krájených loupaných rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
150 g celeru
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
pepř
olej

Na pyré

600 g batátů
50 g másla
150 ml mléka
sůl

Postup

Krok 1: Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte do vody. Osolte, přiveďte k varu a vařte je 15 až 20 minut doměkka.

Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte a celer nastrouhejte na hrubo. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli.

Krok 3: Po chvíli přidejte celer, česnek, kmín a papriku. Vše krátce opečte a nechte rozvonět. Přidejte maso, promíchejte a opečte dohněda.

Krok 4: Vmíchejte protlak, rajčata, nasekanou chilli papričku a směs osolte a opepřete. Přilijte trochu vody a vše poduste pod pokličkou asi 10 minut.

Krok 5: Mezitím slijte batáty, přidejte k nim máslo a šťouchadlem je rozmačkejte. Přilijte mléko, dle potřeby dosolte a a umixujte hladké pyré.

Krok 6: Masovou směs přemístěte do zapékací nádoby. Navrch naneste batátové pyré. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a dejte zapéct na 15 až 20 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře