Hrachovka

Tradiční polévka, na kterou by se nemělo zapomínat. Majoránka, slanina, česnek, zkrátka voňavá pohoda.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut 
Opékání 10 minut
Vaření 0:20

Ingredience

500 g předvařeného hrachu
1 kostka hovězího bujonu
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
2 plátky uzené slaniny, nakrájené na kostičky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička sladké papriky
2 lžičky majoránky
2 stroužky česneku, drceného

Příprava jídla

1 Odměřte 1,5 l vody a uvařte v ní hrách podle návodu na obalu.

2 Na nepřilnavé pánvi nasucho upražte uzenou slaninu, pak přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Přisypte mouku a míchejte 4–5 minut, až jíška zrůžoví. Minutu před dokončením přidejte špetku sladké papriky. (Papriku do jíšky je potřeba zapražit jen malou chvilku, aby nezhořkla.) Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.

3 Přidejte kostku bujónu, sůl, pepř a majoránku a vařte 20 minut. Nakonec vmíchejte česnek a vypněte.

NĚCO NAVÍC
Kdo chce, může polovinu polévky rozmixovat – bude krémovější a hustší.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře