Hráškový krém se smetanou

Suroviny

máslo – 50 g
cibule – 40 g
pórek – 50 g
hrášek – 500 g
12% smetana – 100 ml
olivový olej – 20 ml
zeleninový vývar – 1 l

Doba přípravy: do 30 minut
Náročnost: snadné

Postup přípravy:

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem. Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko. V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

Zdroj: toprecepty.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře