Hrníčkový ovocný koláč s drobenkou

Někdy jsou chvíle, kdy v kuchyni nechcete trávit věčnost. Pro tyto případy se vám bude hodit recept na jednoduchý hrníčkový koláč s drobenkou. Ovoce můžete měnit podle sezony. Na jaře rebarbora a jahody, v létě rybíz a borůvky, na podzim švestky a hrušky! 😉

Suroviny

čerstvé sezónní ovoce 3–4 hrnky
celozrnná špaldová mouka (nebo polohrubá pšeničná) 2 hrnky
třtinový cukr 1 hrnek
kypřicí prášek 1 balení
mléko (kravské nebo rostlinné) 1 hrnek
slunečnicový olej 1/2 hrnku + na vymazání formy
vejce 1 ks

Drobenka:

celozrnná špaldová mouka (nebo hrubá pšeničná) 1 hrnek
mleté mandle 1/2 hrnku
studené máslo 1/2 hrnku
brandy 1 lžíce
mletá skořice 1 lžička

Postup

1
Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.

2
Koláčovou formu vymažte olejem.

3
Ovoce očistěte, a pokud je potřeba, tak větší kusy překrojte na menší.

4
V míse smíchejte všechny suché ingredience.

5
Do druhé mísy vlijte mléko, olej a vyklepněte celé vejce. Prošlehejte a vlijte do mísy k suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

6
Těsto vlijte do formy a poklaďte ovocem.

7
Ze všech potřebných ingrediencí vypracujte drobenku a posypte jí těsto s ovocem.

8
Koláč pečte v rozpálené troubě 40–45 minut do zezlátnutí drobenky.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře