Hrstková polévka se zeleninou

Luštěniny jsou zdravé a výživné a měli byste je pravidelně zařazovat do jídelníčku. Věřím, že tento recept vás motivuje a vyzkoušíte klasickou hrstkovou polévku. Je vynikající, snadná a opravdu zasytí.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 hrst žlutého hrachu
1 hrst červené čočky
1 hrst hnědé čočky
1 hrst bílých fazolí
1 hrst červených fazolí
1 půlka pórku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1.5 lžíce másla
150 ml smetany
750 ml zeleninového vývaru
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 lžičky soli
1 stroužek česneku

Postup

Krok 1: Na hrstkovou polévku jsou vhodnější spíš drobnější luštěniny. Všechny druhy přeberte od případných nečistot, nasypte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte je – nejlépe přes noc – namočené.

Krok 2: Druhý den orestujte na másle v hrnci nakrájený pórek spolu s na kostičky nakrájenou mrkví a petrželí. Když začne zelenina lehce zlátnout, zalijte ji vývarem a přidejte čerstvý tymián a rozmarýn.

Krok 3: Namočené luštěniny properte v cedníku pod studenou vodou a přidejte do hrnce se zeleninou a bylinkami. Vařte do změknutí.

Krok 4: Když jsou luštěniny a zelenina měkké, odstraňte snítky bylinek. Do polévky nalijte smetanu a krátce provařte. Nakonec do hotové polévky nadrťte stroužek česneku a osolte podle chuti.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře