Hruškové trifle s vanilkovým krémem a perníčky

Hledáte něco efektního a přitom jednoduchého, co připravit na nedělní odpoledne? Dejte si tyhle karamelové hrušky prokládané s vanilkovým krémem a perníčky – tyhle vůně ve vás dokonale probudí adventní náladu! A pozor, jí se ideálně ještě teplé, takže navíc zahřeje.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 skleničky

Na vanilkový krém

1/2 vanilkového pudinkového prášku
250 ml mléka
1.5 lžíce cukru krupice
1 lžíce másla

Na karamelové hrušky

1 lžíce másla
2.5 lžíce cukru krupice
1/2 kelímku smetany ke šlehání
230 g kompotovaných hrušek

Na dokončení

1 perníček s čokoládovou polevou
1 hrst směsi ořechů

Postup

Krok 1: Začněte přípravou vanilkového pudinku. Pudinkový prášek zalijte mlékem, přidejte cukr a důkladně kvedlačkou promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Pak směs začněte zahřívat, až se začne vařit. Za stálého míchání vařte asi 2–3 minuty, až je směs hustá a hladká. Vmíchejte kousek másla a za častého míchání, aby nevznikl škraloup, nechte chladnout.

Krok 2: Kompotované hrušky slijte a nakrájejte je na kousky.

Krok 3: Připravte si karamel: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo. Výsledek bude hodně prskat, takže vysoké stěny pánve se budou hodit. Do másla nasypte cukr a nechte jej zkaramelizovat – cukr se za stálého míchání pomalu rozpouští a karamel se hezky táhne za vařečkou.

Krok 4: Do karamelu po částech za stálého míchání nalijte asi 120 ml smetany ke šlehání – právě v této fázi směs opravdu dost prská, takže pozor na ruce! Hotová omáčka má konzistenci tekutého medu. Přidejte hrušky, promíchejte, asi 2 minuty provařte, aby se hezky obalily, a odstavte.

Krok 5: Perník nakrájejte na kousky a poklaďte na dno skleniček. Pak na ně nalijte polovinu stále horkého pudinku a stejně tak polovinu hrušek v karamelové omáčce. Pak přijde další vrstva perníčků, pudinku a hrušek v karamelu. Nakonec směs ozdobte ještě pár perníčky a případně i ořechy. Můžete ihned podávat!

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře