Hruškovo-maková marmeláda

Hrušky jsou při přípravě džemů trošku opomíjené, a přitom mají velký potenciál! Zkuste trochu netradiční kombinaci s mákem, výsledná zavařenina je skvělá nejen na tousty a palačinky, ale hodí se i k aromatickým sýrům.

DO 30 MINUT

SUROVINY

zralé hrušky 1 kg
želírovací cukr Korunní 2:1 500 g
šťáva z citronu
mletý mák 2 lžíce
voda 125 ml

POSTUP

Omyté hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte, dokud nezměknou.
Hrušky rozmixujte, přimíchejte cukr s citronovou šťávou a vařte další 4 minuty.
Vmíchejte mák a hotovou marmeládou naplňte připravené sklenice a ihned uzavřete.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře