Hruškový med

Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na chlebu

Počet porcí: na 12-16 skleniček po 250ml
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 0:45

Ingredience

1 konzerva krájeného ananasu (asi 550 g)
2,7 kg vykrájených a oloupaných hrušek (čistá váha), nakrájených na kostky
2,2 kg krupicového cukru
1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Ananas i se šťávou rozmixujte nahrubo. V hrnci smíchejte s hruškami, cukrem a citronovou šťávou. Vařte, až budou hrušky měkké a směs zhoustne, trvá to 30–45 minut podle druhu hrušek. Horké plňte do sklenic a uzavřete.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s čajem a opečeným toustem s čerstvým smetanovým sýrem.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře