Hruškový páj s mascarpone a mandlemi

Křehký koláč s lahodným krémem

Počet porcí: na 8 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
Pečení 1:10

Ingredience

300 g hladké mouky
6 lžic krupicového cukru
160 g másla, chlazeného a nasekaného

NA NÁPLŇ

4 zralé hrušky
1 lžíce citronové šťávy
9 lžic (225 g) krupicového cukru
250 g mascarpone
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
100 g plátků mandlí

Příprava jídla

1 V robotu promíchejte mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidejte 3–4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujte. Vyklopte a na pomoučněné pracovní ploše rychle zformujte kouli. Zabalené těsto dejte chladit alespoň na 1 hodinu do lednice. Předehřejte troubu na 180 °C. Čtvrtinu těsta si nechte na cop. Zbytek nahrubo nastrouhejte do formy a špičkami prstů natlačte ke dnu a okrajům. Těsto vyložte pečicím papírem, tak velkým, aby vyplnil tak akorát celou prohlubeň a zatižte vrstvou fazolí. Ze zbylého těsta vytvořte cop a olemujte jím okraj formy. V předehřáté troubě pečte těsto 25 minut, pak nechte vychladnout a opatrně odstraňte papír i fazole.

2 Hrušky oloupejte, přepulte a zbavte jádřince. Ihned promíchejte s citronovou šťávou a 1 lžící krupicového cukru, aby nezhnědly. Můžete do nich shora udělat ozdobné zářezy. Šest lžic cukru, mascarpone, vejce a mouku rozmixujte dohladka a rozetřete na předpečený koláč. Nahoru naaranžujte hrušky a koláč posypte mandlemi a 2 lžícemi cukru. Pečte 40–45 minut.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře