Hustá bramboračka s chilli

Husté polévky, ve kterých téměř stojí lžíce, jsou ideální, když se vám nechce moc vyvařovat. Snadno poslouží jako hlavní chod. A bramboračka s chilli vás navíc dokonale zahřeje!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

4 brambory
2 stonky řapíkatého celeru
1 mrkev
1 cibule
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky mletého chilli
1 l zeleninového vývaru
pepř
sůl
kmín
petrželka

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na másle. Přidejte kmín, nechte ho provonět a zasypte lžící mouky. Pak do hrnce přilejte zeleninový vývar a dobře promíchejte. Do polévky vložte nakrájený řapíkatý celer a kolečka mrkve.

Krok 2: Vařte asi 10 minut a pak přidejte nakrájené brambory. Polévku vařte dalších 15 minut nebo do doby, než je zelenina měkká. Nakonec vmíchejte chilli, sůl i pepř a před podáváním přidejte do polévky trochu nasekané petrželky.

Tip: Polévka dostane ten správný šmrnc, když k ní při podávání přidáte plátek do křupava opečené slaniny.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře