Ilonino smetanovo-jahodové želé

Sezona jahod je v plném proudu, a tak je na čase vyzkoušet nějaké neokoukané nepečené dezerty, ve kterých tohle božské ovoce využijete. Vyzkoušejte smetanovo-jahodové želé podle Ilony.

Ingredience pro: 1 formu

1 ks vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček želatiny
1 ks citronu
120 g moučkového cukru
400 g jahod

Postup

Krok 1: Omyté jahody rozmixujte spolu s moučkovým cukrem, přidejte šťávu z jednoho citronu a vanilkový cukr. Smetanu ušlehejte do tuha a přimíchejte ji k jahodové směsi.

Krok 2: V hrnci rozpusťte ve vodě želatinu (dle návodu na sáčku – výrobci se od sebe liší), kterou také přidejte ke směsi. Vše pečlivě zamíchejte, aby následně směs dokonale ztuhla.

Krok 3: Poté jahodovou hmotu nalejte do formy na biskupský chlebíček, vypodložené potravinovou fólií. Nejlépe přes noc nechte ztuhnout v ledničce. Hotový dezert krájejte na plátky a ozdobte třeba jahodami, mátou nebo šlehačkou.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře