Indické kuře s mangovým salátem

Spojení manga, okurky a cibulky se bojíte úplně zbytečně. Největší lahůdka za tak příznivou cenu!

Ingredience

4 prsní kuřecí řízky
olivový olej na pokapání
1 lžíce garam masaly (indické směsi
koření)
1 velké zralé mango
½ okurky, nebo 1 malá
½ malé červené cibule
hrst čerstvých koriandrových lístků
150 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
šťáva a nastrouhaná kůra z ½ limetky
sůl a pepř na dochucení
chlebové placky k podávání

Příprava jídla

1. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.

2. Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.

3. Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře