Indické smažené cibulové kroužky onion bhaji

Kdo by odolal smaženým cibulovým kroužkům! Kromě oblíbené verze s pivním těstíčkem je skvělá i indická varianta – cibulové bhaji plné voňavého koření: koriandru, římského kmínu a hořčice. Vyzkoušejte tuhle super jednoduchou rychlovku!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

3 cibule
2 vejce
80 g hladké mouky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého hořčičného semínka
sůl
olej na smažení

Postup

Krok 1: Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta rozeberte na jednotlivé kroužky.
Krok 2: Vejce prošlehejte a přidejte mouku, všechno koření a sůl. Cibuli promíchejte s těstíčkem.

Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Do té postupně vkládejte malá cibulová „hnízda“, která smažte z obou stran dozlatova. Podávejte jen tak nebo s bílým jogurtem a čerstvým koriandrem, oblíbené je k nim i cibulové chutney nebo hráškovo-koriandrový dip.

Náš tip: Pokud máte po ruce cizrnovou mouku, nahraďte polovinu hladké mouky tou. Cibulové bhaji bude křupavější a bude mít hezčí barvu. Z koření přidejte klidně i trochu kurkumy nebo směsi garam masala. Základem je ale římský kmín, koriandr a hořčice.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře