Kdo by odolal smaženým cibulovým kroužkům! Kromě oblíbené verze s pivním těstíčkem je skvělá i indická varianta – cibulové bhaji plné voňavého koření: koriandru, římského kmínu a hořčice. Vyzkoušejte tuhle super jednoduchou rychlovku!
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 10 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
3 cibule
2 vejce
80 g hladké mouky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého hořčičného semínka
sůl
olej na smažení
Postup
Krok 1: Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ta rozeberte na jednotlivé kroužky.
Krok 2: Vejce prošlehejte a přidejte mouku, všechno koření a sůl. Cibuli promíchejte s těstíčkem.
Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje. Do té postupně vkládejte malá cibulová „hnízda“, která smažte z obou stran dozlatova. Podávejte jen tak nebo s bílým jogurtem a čerstvým koriandrem, oblíbené je k nim i cibulové chutney nebo hráškovo-koriandrový dip.