Indický bramborový salát

Tento teplý salát z nových brambor je skvělou přílohou k pečenému masu nebo indickým zeleninovým omáčkám.

Suroviny

nové brambory 1 kg
rostlinný olej 1 lžíce
cibule, na klínky 1 ks
krupicový cukr 1 lžička
curry pasta 1 lžíce
sůl
pepř
jogurt 4–6 lžic
čerstvý koriandr na ozdobení

Postup

1

Dejte brambory do hrnce s vodou. Uveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 12–15 minut, dokud nebudou měkké.
2

Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a cukr a vařte 5–7 minut, dokud cibule nezměkne. Potom přidejte curry pastu a vařte asi 1–2 minuty. Vmíchejte trochu vody a přiveďte do varu, potom odstavte z plotny a dejte stranou.
3

Brambory nechte důkladně okapat a až vychladnou, abyste s nimi mohli pracovat, nařezejte je na plátky a přidejte do pánve s cibulovou směsí a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.
4

Přendejte brambory do servírovací mísy a podávejte teplé nebo v pokojové teplotě. Před podáváním pokropte trochou jogurtu a ozdobte koriandrovými lístky.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře