Indický kotlík

Ingredience

200 g munga
200 g rýže basmati
1,2 l vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička garam masala
1 lžička černého hořčičného semínka
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
sůl podle chuti
čerstvý koriandr
limetka
lžička strouhaného kokosu

Jak na to?

Na mírném ohni rozehřejte olivový olej, přisypte černé hořčičné semínko a pár minut restujte. Poté přidejte římský kmín a chvilku prohřívejte, aby se směs krásně rozvoněla. Dávejte pozor, abyste koření nepřipálili. Nakonec vsypte kurkumu a garam masalu a ještě chvilku opékejte.

Mungo propláchněte a přisypte ke koření, promíchejte, zalijte cca 200 ml vody a pár minut vařte.

Rýži také propláchněte a nasypte do hrnce k mungo fazolím, přidejte dalších 200 ml vody, promíchejte a znovu přiveďte k varu.

Vařte na mírném ohni, postupně podle potřeby přilévejte vodu a promíchávejte.

Nakonec osolte podle chuti a podávejte posypané koriandrem, kokosem a pokapané limetkou.

Místo olivového oleje můžete použít ghí v biokvalitě, pak ale recept nebude veganský.

Zdroj: countrylife.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře