Italská grilovaná klobása s paprikovou omáčkou

Chcete doma vařit královsky? Inspirujte se u šéfkuchařů! Vymámili jsme z jednoho z nich recept na voňavé klobásky, které jsou skvělé jako předkrm i hlavní chod.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 6 porcí

500 g italských klobás salsiccia
300 g bílých fazolí
20 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
1 čerstvá feferonka
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř

Na omáčku

500 g čerstvých feferonek
olivový olej
1 šalotka
sušená šalvěj
jalovec
hřebíček
30 g cukru krystal
sůl
50 ml vody

Postup

Krok 1: Fazole přes noc namočte ve vodě a druhý den je uvařte v osolené vodě 20 až 25 minut. Vodu poté slijte, jen trochu vody z fazolí nechte stranou na později.

Krok 2: Nakrájejte česnek a feferonku a krátce oboje na oleji orestujte. Přidejte fazole, protlak, vodu z fazolí, osolte, opepřete a nechte asi 10 minut povařit.

Krok 3: Pak už jen nakrájejte feferonky na omáčku, na pánvi je zakápněte olivovým olejem a společně se šalotkou, šalvějí, jalovcem, hřebíčkem, cukrem, solí a vodou povařte, dokud nezměknou.

Krok 4: Jalovec a hřebíček vyndejte a směs rozmixujte na omáčku. Salsicciu ugrilujte na pánvi a podávejte společně s fazolemi a omáčkou. Míry pikantnosti tohoto jídla se nemusíte bát, můžete si ji určit sami tím, v jaké míře feferonky použijete.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře