Italská krémová horká čokoláda

Na horké čokoládě různí lidé oceňují různé vlastnosti. Jednou z nejčastěji zmiňovaných bývá, aby byla pořádně hustá a krémová a prostě se táhla za lžičkou. Nevíte, jak na to? Italové ano. A my taky.

Ingredience pro: 2 porce

100 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %
2 lžíce cukru krupice
2.5 lžíce hořkého kakaa
220 ml plnotučného mléka
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup

Krok 1: Čokoládu nalámejte na kousky. Kakao promíchejte s cukrem.

Krok 2: V menším kastrolku přiveďte k varu asi 170 ml mléka, pak plamen stáhněte na minimum. V misce smíchejte asi 50 ml mléka s kukuřičným škrobem a za stálého šlehání metličkou vmíchejte škrobovou kašičku do horkého mléka.

Krok 3: Kakao s cukrem smíchejte s trochou horkého mléka na hustější směs a za stálého šlehání opatrně vmíchejte do horkého mléka v kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu a ještě asi 2–3 minuty metličkou prošlehávejte, dokud není čokoláda dokonale krémová, hladká a bez hrudek.

Tip

Italové horkou čokoládu servírují v šálcích na cappuccino, díky hutnosti bude tohle množství stačit i vám.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře