Italské těstoviny s klobáskou

Podobná omáčka k těstovinám se připravuje na Sardinii. Používají do ní místní uzeninu kořeněnou černým pepřem a anýzem – a je přesně taková, jako všechny italské omáčky: stačí vám pár kvalitních surovin a za malou chvilku můžete servírovat mísu skvělého jídla.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

Budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
200 g italských klobás salsiccia
4 stroužky česneku
1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 lžička soli
1 lžíce cukru
1 špetka pepře
1 hrst hladkolisté petržele

K podávání

350 g těstovin sušených
70 g sýru parmazánového typu

Postup

Krok 1: Klobásu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Ve větší hlubší pánvi rozpalte olej a opečte na něm uzeninu a tři oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku. Často míchejte a opečte dozlatova, poté klobásu vyndejte a česnek odstraňte.

Krok 2: Do uvolněné pánve vlijte plechovku rajčat, přidejte ještě půl plechovky vody a do omáčky prolisujte poslední stroužek česneku. Osolte, opepřete, přidejte cukr, zamíchejte a vařte mírným varem asi 20 minut.

Krok 3: V mezičase uvařte těstoviny a nastrouhejte sýr.

Krok 4: Na závěr do omáčky vraťte opečenou klobásu, přidejte scezené těstoviny a pořádnou hrst petrželky, zamíchejte a ihned podávejte posypané sýrem.

Tipy: Když neseženete italskou salsicciu, klidně použijte jakoukoliv měkčí, výrazně kořeněnou klobásku. Těstoviny se k téhle omáčce hodí spíše kratší a petrželku můžete nahradit čerstvou bazalkou.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře