Jablečná granola se skořicí

Proč je lepší připravit si domácí granolu, tedy ochucené a pečené ovesné vločky? Máte naprostou jistotu složení a spolehlivě ji můžete zařadit do svého zdravého jídelníčku. Žádná zbytečná spousta cukru, žádná éčka – jen čistá chuť zdravých potravin.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 zavařovací sklenici

2 sladká jablka
30 g medu
30 g másla
2 lžičky mleté skořice
130 g ovesných vloček
70 g špaldových vloček
2 lžíce lněných semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce chia semínek

Postup

Krok 1: Větší jablka oloupejte. Jedno nakrájejte na kostičky velké 0,5 cm. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 2: Druhé jablko nastrouhejte najemno a vložte do větší mísy.

Krok 3: Med s máslem nechte společně rozehřát a přilijte do mísy k nastrouhanému jablku. Přisypte skořici a promíchejte.

Krok 4: Do mísy dejte zbylé ingredience, dokonale promíchejte s jablečnou směsí a nechte 5 minut nasáknout. Poté rozprostřete na další plech vyložený pečicím papírem a oba plechy vložte do trouby vyhřáté na 150 °C na 35–40 minut. Granolu každých 10 minut promíchávejte, aby se rovnoměrně prosušila.

Krok 5: Nakonec smíchejte sušená jablka s granolou. Skladujte v uzavíratelné sklenici nebo krabici, kam se nedostane vlhkost.

Tip: Do hotové granoly můžete vmíchat hrst rozinek.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře