Jablečné chipsy ze 2 surovin

Honí vás mlsná, ale nechcete se cpát sušenkami a čokoládou? Upečte si zdravé jablečné chipsy! O zdravotních benefitech jablek asi víte, ale i skořice, kterou je posypete, je hotový zázrak. Pojďme se propéct a promlsat ke zdraví!

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 2 hodiny
NÁROČNOST nízká

Ingredience:

1 zavařovací sklenici
3 jablka
1 lžíce mleté skořice

Postup

Krok 1: Z umytých jablek vyřízněte semínka (já použila vykrajovač jádřinců), pokud vám nevadí, nechte je v nich. Ostrým nožem jablka pokrájejte na 1 až 3 mm tlusté plátky, které rozložte na plechy vyložené pečicím papírem.

Krok 2: Plátky poprašte skořicí a dejte na hodinu péct do trouby vyhřáté na 90 °C. Poté jablka otočte, popraště skořicí i z druhé strany a pečte další hodinu. Pokud by vám přišla stále vlhká, přidejte 30 minut.

Krok 3: Sušené plátky pak uchovávejte v dobře utěsněné dóze, trvanlivost záleží na stupni jejich usušení – čím šťavnatější, tím méně vydrží. Pro zdravou svačinku přidejte k chipsům lžíci arašídového másla, které obsahuje až 50 % bílkovin, takže vás parádně zasytí.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře