Jablečné knedlíky z bramborového těsta

Máte chuť na plněné knedlíky, ale moc ovoce zatím není v sezoně? Sáhněte po osvědčených jablkách a nebudete litovat. Těsto můžete použít méně tradiční: bramborové. Hodí se pro každé ovoce.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST střední

Na těsto

250 g brambor
90 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru krupice
1 vejce
1/2 lžičky soli

Na náplň

1 jablko
2 lžíce skořicového cukru
1 lžíce citronové šťávy

K podávání

3 lžíce moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
4 lžíce rozpuštěného másla

Postup

Krok 1: Brambory (na jaře určitě sáhněte po podzimních bramborách, z nových by těsto nedrželo, protože jsou příliš vodnaté) uvařte ve slupce doměkka, trvá to podle velikosti asi 20 minut. Sceďte a nechte trochu zchladnout.

Krok 2: Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kousky. Promíchejte se skořicovým cukrem a citronovou šťávou.

Krok 3: Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku a cukr, přidejte vejce a špetku soli a vypracujte měkké, ale hladké a pohromadě držící těsto

Krok 4: Do hrnce dejte vařit dostatečné množství vody, aby v něm hotové knedlíky mohly plavat. Z těsta odebírejte kousky, rozmáčkněte je v dlani na placku a balte do nich kousky ochucených jablek. Takto zpracujte všechno těsto.

Krok 5: Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi osm minut, dokud nevyplavou na hladinu. Pak ještě asi dvě minuty dovařte a sceďte.

Krok 6: Hotové knedlíky podávejte s moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a přelité rozpuštěným máslem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře