Jablečné želé bábovičky

Rychlý a nepřeslazený dezert, který můžete bez výčitek servírovat dětem, když je honí mlsná. Chlazený je velmi osvěžující a dospělým připomene jejich dětství. Chutná totiž jako jablečný kompot, který dělávala babička.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 5 porcí

Na jablečné želé

2 jablka
300 ml vody
20 g hnědého přírodního cukru
1 ks skořice celé
4 hřebíčky
2 lžičky agaru
1 lžíce citronové šťávy
100 g dětských piškotů

K podávání

180 ml šlehačky
čerstvé ovoce

Postup

Krok 1: Oloupejte dvě větší jablka, pokrájejte je na drobné kostičky a ihned je vložte do vody okyselené citronovou šťávou. Přidejte koření a cukr. Množství cukru zvolte podle sladkosti jablek. Sladit můžete také medem nebo sirupem – podle chuti. Pomalu přiveďte k varu a vařte pět až šest minut. Poté přisypte agar, dobře rozmíchejte a vařte ještě asi čtyři minuty.

Krok 2: Směs odstavte, vylovte koření a nechte trochu zchladnout. Zatím si vypláchněte studenou vodou formičky – v tomhle receptu se mi nejvíc osvědčily silikonové. Naplňte je jablečnou směsí a navrch rozložte piškoty rovnou stranou nahoru. Nechte asi hodinu tuhnout na lince a poté případně vychlaďte v lednici.

Krok 3: Bábovičky vyklopte a podávejte s čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky.

Tip: Zkuste se podívat po cejlonské skořici, má neporovnatelně lepší chuť než běžně dostupná čínská a je také zdravější. Na luxusní dezert bábovičky povýšíte, když je budete servírovat s karamelovou omáčkou.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře