Jablečno-rebarborový páj se skořicí

Ingredience

6 jablek
4 stonky rebarbory (asi 1:1 s jablky)
šťáva z 1/2 citrónu
70g třtinového cukru nebo 50g agávového sirupu
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžička mleté skořice
1 bio pudink s kukuřičným škrobem

1 kvalitní listové těsto

1 vejce
1 lžíce třtinového cukru
1/4 lžičky mleté skořice

Postup

Troubu vyhřejeme na 200°C. V kastrolu podusíme nakrájenou rebarboru a jablka s citrónovou šťávou, cukrem a skořicí. Do změknutí. Necháme trochu vychladnout, přisypeme pudink a rozmixujeme. Nemusí to být úplně dohladka. Listové těsto rozdělíme na dva díly (větší a menší) a vyválíme dva přibližné kruhy. Ten větší položíme na dno zapékací formy a prsty trochu vytvarujeme rohy a celkový tvar. Naplníme směsí jablek a rebarbory a zakryjeme druhým kruhem těsta. Prsty těsta přimáčkneme k sobě po celém obvodu. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme směsí cukru a skořice. Prořízneme otvory a pečeme asi 30 minut.

Zdroj: apiastrum.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře