Jablečný chlebíček

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Dát si jej můžete k snídani, ale také k odpolednímu čaji.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Do 20 minut 
Pečení 1:00

Ingredience

1/4 hrnku rostlinného oleje + na vymazání formy
1 hrnek hladké nebo špaldové mouky + na vysypání formy
1 hrnek jablečného pyré
1 lžička vanilkového extraktu
1/3 hrnku řeckého jogurtu
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky kypřicího prášku
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
1/2 hrnku ovesné mouky (viz Něco navíc)

NA POSYPKU

2 lžíce třtinového cukru
1/4 lžičky mleté skořice

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chlebíček vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.

2 V míse promíchejte jablečné pyré, vanilkový extrakt, rostlinný olej a jogurt.

3 Vmíchejte vejce a cukr a potom přidejte sůl, všechno koření, sodu, kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Vsypte obě mouky, krátce promíchejte a vlijte do formy.

4 Na posypku promíchejte cukr se skořicí a směsí chlebíček posypte. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu moučníku nevyjde suchá.

NĚCO NAVÍC

Na ovesnou mouku rozmixujte ovesné vločky (klasické nebo drcené) na co nejjemnější směs, která bude připomínat mouku. Půl hrnku do receptu odměřte až po mixování! Do chlebíčku můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře