Jablkový cheesecake z ovesných vloček

Fantasticky dobrý a díky tvarohu i velmi sytý. Tenhle dort je výborný na mlsání i jako super vyvážená svačina pro děti.

Suroviny (1 dort porce)

Těsto a drobenka:

bio ovesné vločky 250 g
80 g přepuštěného másla nebo 140 g čerstvého másla pokojové teploty + na vymazání
panela (sušená třtinová šťáva) 4 lžíce
špetka soli

Náplň:

bio tvaroh 500 g
šťáva z 1/2 citronu
špetka vanilky
čerstvá bio citronová kůra 1 lžíce (nebo 1 lžička sušené)
panela nebo rapadura 2 lžíce
žloutky 3 ks
sladká jablka 4 ks
mletá skořice 2 lžičky
bio vanikový cukr 1 sáček

Postup

PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY:

Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte přepuštěné máslo nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.

PŘÍPRAVA DORTU:

Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.

Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.

Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.

Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.

Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.

1 dort porce
do 1,5 hodiny
Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře