Jahodová bublanina

Naprostá klasika, kterou mandlové lupínky dotáhnou k dokonalosti!

Počet porcí: 12 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut 
Příprava 0:30

Ingredience

máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
150 g másla, změklého
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilinového cukru
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť nastrouhaná kůra z ½ citronu
150 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
500 g jahod, omytých
2 hrsti mandlových lupínků
moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Tip: Aby jahody neklesly, dejte jich do těsta jen polovinu a zbytek přisypte zhruba po deseti minutách pečení.
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C; pekáč (30 × 20 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou. Utřete spolu máslo, krupicový a vanilinový cukr. Postupně zašlehejte žloutky (kdyby se směs začala srážet, přisypte mouku) a citronovou kůru.

2. Z bílků ušlehejte sníh a i s moukou a práškem ho přimíchejte k máslu se žloutky. V pekáči posypte jahodami a polovinou mandlí. Pečte půl hodiny, do světle zlaté barvy. Před vytažením z trouby posypte bublaninu zbytkem mandlí a po vychladnutí pocukrujte.

Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recepty/1550-jahodova-bublanina.html

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře