Jahodové knedlíky podle šéfkuchaře

Dnes si připravte skvělé jahodové knedlíky!

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 8 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

150 g světlého toastového chlebu
5 žloutků
75 g cukru
125 g měkkého tvarohu
150 g polohrubé mouky
40 g změklého másla
1 špetka soli
čerstvé jahody
perník na strouhání
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo

Postup:

Krok 1: Do mísy si připravte nasekaný toastový chléb. Přidejte žloutky utřené s cukrem a tvarohem, mouku, změklé máslo a špetku soli. Ručně promíchejte a vypracujte si těsto. Přikryjte potravinovou fólií a nechte odpočinout v lednici alespoň 20 minut.

Krok 2: Jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Těsto rozdělte asi na 20 stejných dílů a každou jahodu zabalte do kousku těsta.

Krok 3: Knedlíky vkládejte do mírně osolené vroucí vody, a jakmile vyplavou na hladinu, vařte je 6 minut.

Krok 4: Talíř si posypte moučkovým cukrem a jemně nastrouhaným perníkem, aby vám knedlíky nejezdily po talíři. Následně přidejte knedlíky, posypte moučkovým cukrem, perníkem a zalijte rozpuštěným máslem.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře