Dnes si připravte skvělé jahodové knedlíky!
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 8 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
150 g světlého toastového chlebu
5 žloutků
75 g cukru
125 g měkkého tvarohu
150 g polohrubé mouky
40 g změklého másla
1 špetka soli
čerstvé jahody
perník na strouhání
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo
Postup:
Krok 1: Do mísy si připravte nasekaný toastový chléb. Přidejte žloutky utřené s cukrem a tvarohem, mouku, změklé máslo a špetku soli. Ručně promíchejte a vypracujte si těsto. Přikryjte potravinovou fólií a nechte odpočinout v lednici alespoň 20 minut.
Krok 2: Jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Těsto rozdělte asi na 20 stejných dílů a každou jahodu zabalte do kousku těsta.
Krok 3: Knedlíky vkládejte do mírně osolené vroucí vody, a jakmile vyplavou na hladinu, vařte je 6 minut.
Krok 4: Talíř si posypte moučkovým cukrem a jemně nastrouhaným perníkem, aby vám knedlíky nejezdily po talíři. Následně přidejte knedlíky, posypte moučkovým cukrem, perníkem a zalijte rozpuštěným máslem.
Zdroj: prozeny.cz