Jahodové semifreddo

Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli!

Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: 6 hodin
Mražení a zachlazování 6:00

Ingredience

3 vejce + 2 žloutky navíc
1 lžička vanilkového extraktu
150 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
jahody na ozdobu

Na jahodové pyré

750 g jahod, odstopkovaných
2 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1 Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.

2 Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.

3 Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.

4 Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt. Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře