Jahodové sklenice

Seznam surovin

jahody 200 gramů
cukr moučkový 50 gramů
sýr Mascarpone 250 gramů
tvaroh 250 gramů (polotučný)
smetana na šlehání 1 kus
čokoláda bílá 100 gramů
čokoláda mléčná 100 gramů
sušenky 150 gramů (marokánky)

Postup přípravy

1. Jahody nakrájejte na kostky. V míse ušlehejte tvaroh s mascarpone, přidejte prosátý moučkový cukr a vše spojte do jemného krému. Smetanu ušlehejte zvlášť a přimíchejte ji do krému.

2. Ve vodní lázni rozehřejte bílou i mléčnou čokoládu, každou zvlášť a rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou krému.

3. Ty nejhezčí jahody nakrájejte na plátky, přitlačte na sklo sklenic a začněte vrstvit. Naspod rozlámejte část sušenek, poté dejte vrstvu nakrájených jahod a zakryjte vrstvou krému buď světlého, nebo tmavého. Navrch ozdobte jahodami, posypte rozdrcenými sušenkami, a pokud máte, přidejte kvítky jahodníku.

Poznámka k receptu

Klasika, kterou nadchnete hlavně děti. Dezert ve skleničce je rychlý, jednoduchý, ale skvělý. I v jednoduchosti se totiž skrývá něco úžasného.

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 20 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře