Jahody s krémem z mascarpone

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 45 min.
Porce: 4

Seznam surovin

jahody 350 gramů
sýr Mascarpone 250 gramů
cukr 100 gramů
piškoty cukrářské 4 kusy (oválné)
vejce 1 kus
likér kakaový 1/2 decilitru
griliáš 1 lžíce (drcený)
máta 1 lžička (nasekaná)

Postup přípravy

Třetinu jahod nakrájíme a povaříme s 1 dl vody, kakaovým likérem a 50 g cukru, dokud nejsou jahody zcela měkké. Hotovou omáčku přecedíme přes síto.

Žloutek vyšleháme se lžící cukru do běla a přišleháme mascarpone. Bílek vyšleháme ne moc do tuha, přidáme k němu zbylý cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do smetanového krému.

Piškoty rozlomíme na půlky a na dno každého poháru nebo misky vložíme jednu půlku piškotu. Přelijeme je jahodovou omáčkou, přidáme část smetanového krému, nakrájené zbylé jahody a doplníme zbylým krémem.

Na závěr poháry ozdobíme zbývajícími půlkami piškotů a posypeme je drceným griliášem a nasekanou čerstvou mátou.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře