Jahody v medovém šampaňském

Seznam surovin

jahody 250 gramů (menší, nejlépe lesní)
šampaňské 1 lahev (nebo suchý sekt)
med 100 gramů
sirup jahodový 4 lžíce

Postup přípravy

Med rozmícháme s několika lžícemi šampaňského a sirupem. Jednu lžíci vlijeme na dno vychlazených vysokých sklenek o obsahu asi 3 dl. Přidáme opláchnuté jahody a dolijeme je zbylým ochuceným medem.

Sklenice uložíme asi na 30 minut do chladničky a pak je dolijeme dobře vychlazeným šampaňským. Podáváme s brčkem a míchátkem.

Poznámka k receptu

Pro děti nahraďte šampaňské nebo sekt Vineou nebo Rychlými špunty.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře