Jak na dokonale šťavnaté a měkké maso? Upečte ho v sáčku

Milujete dobré jídlo, ale ještě radši máte dobré jídlo, které je téměř bez práce? Pak vyzkoušejte náš trik se sáčkem na pečení – všechny suroviny do něj jednoduše nasypete a veškerou další práci za vás už odvede trouba. Nehrozí připálení a maso bude krásně šťavnaté. Jediná nevýhoda: i když si ho naplánujete sníst za dva dny, vždycky zmizí dřív…

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 2 hodiny 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 6 porcí

Na trhané maso

1200 g hovězího krku
2 cibule
3 stroužky česneku
140 g rajčatového protlaku
1 lžička soli
1 lžíce uzené papriky
2 bobkové listy
1 lžička oregana
1 lžička mletého římského kmínu
chilli
1 pomeranč
1 lžíce hnědého přírodního cukru
1 limetka

Postup

Krok 1: Maso (krk nebo libovější zadní) pokrájejte na 4cm kostky a v míse nebo přímo v pečicím sáčku (ty koupíte ve větších supermarketech, drogeriích, domácích potřebách a na internetu) smíchejte s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho pomeranče (lze vynechat) a trochou cukru nebo medu. Chilli dejte podle chuti nebo vynechte.

Krok 2: Sáček uzavřete, nahoře propíchněte nožem, aby mohla unikat pára, a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 2,5 hodiny, nebo až je maso na dotek měkké.

Krok 3: Upečené maso i se šťávou přesuňte do mísy, kde ho dvěma vidličkami natrhejte na vlákna. Vmíchejte šťávu z jedné limety, ochutnejte a případně dosolte.

Krok 4: Podávejte v sendvičích, jako burgery, v salátu, s bramborami nebo jako my na mexický způsob: s tortillami, červenou cibulí, koriandrem a rozmixovaným avokádem ochuceným solí, citronem a pepřem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře