Jak oloupat kaštany?

V místech, kde je kaštan nejvíce vypouklý (nejčastěji na špičce), ho nařízněte ostrým nožem.

Říz by měl mít tvar kříže a velikost minimálně 2 cm. Může vést i vnitřkem kaštanu, ničemu to neublíží. Poté je vařte ve vodě, ideálně tak 8 minut.

Slupka by se měla uvolnit a jít snadno odloupnout. Upečené nebo uvařené kaštany oloupejte okamžitě, aby nestihly vystydnout a mohli jste oloupat. Jakmile kaštany zchladnou, slupka zase ztvrdne. V tom případě pomůže opětovné přihřátí. Ideální je tedy vybírat z hrnce jen tolik kaštanů, kolik rychle stihneme zpracovat. Ostatní nechte vyhřívat v horké vodě. Při pečení dávejte pozor, aby jste kaštany nepřipálily, připálené kaštany se totiž loupou velmi těžko. Můžete také zkusit kaštany silně mnout v utěrce, slupka se tak odloupne sama.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře