Jamajské kuře jerk se salátkem

Neodolatelné jamajské kuře jerk nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
Vaření 0:10

Ingredience

6 kuřecích prsních řízků
3 papričky habanero
3 zelené chilli papričky
hrst čerstvého tymiánu
2 lžíce kuliček nového koření
8 stroužků česneku, oloupaných
3 cibule, nakrájené nahrubo
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce soli
2 lžičky kuliček černého pepře
po 1 lžičce mleté skořice, muškátového oříšku a zázvoru
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku sójové omáčky
šťáva z 1 limety
1 hrnek pomerančové šťávy
1 hrnek bílého vinného octa

NA SALÁT

1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na segmenty
1 okurka nakrájená na kolečka
1 červená paprika, nakrájená na proužky
200g mix listů salátu
šťáva z 1 pomeranče
šťáva z 1 limety
sůl a čerstvě mletý pepř
vinný ocet dle chuti

Příprava jídla

1 Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). Kuřecí prsa vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2 Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).

3 Na salát promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře